Cinci morţi şi opt răniţi a lăsat în urmă un atac armat produs aseară pe aeroportul din Fort Lauderdale, Florida. Autorul este un tânăr de 26 de ani, care a luptat în Irak

DISTRIBUIȚI

Cinci morţi şi opt răniţi a lăsat în urmă un atac armat produs aseară pe aeroportul din Fort Lauderdale, Florida. Autorul este un tânăr de 26 de ani, veteran, care a luptat în Irak. El este cunoscut cu probleme psihice şi imediat după incident a fost arestat.

Esteban Santiago este cetăţean american şi locuieşte în Alaska. El s-a urcat la bordul unei curse Delta Airlines care a decolat din Anchorage, a făcut escală la Minneapolis pentru a ateriza în final în Florida. În momentul în care a ajuns în aria destinată preluării bagajelor, Santiago a deschis focul cu o armă pe care, culmea a scos-o din geanta pe care a avut-o cu el şi care fusese verificată la îmbarcare. Cinci oameni au fost ucişi pe loc, iar alţi 8 au fost răniţi.

Suspectul a fost capturat după ce a fost somat să arunce arma

Răniţii au fost preluaţi de ambulanţe şi transportaţi la spital.

Esteban Santiago are probleme psihice şi se afla sub tratament , după cum a declarat chiar fratele său. Şi autorităţile îl aveau în evidenţe. 

Se pare că Esteban Santiago le-ar fi declarat oamenilor legii imediat după incident că nu a mai suportat ca minţile să-i fie controlate de guvern şi de aceea a deschis focul. Cel mai probabil bărbatul va fi internat într-un spital de psihiatrie însă ancheta va continua pentru a stabili cum a fost posibil ca o persoană cu tulburări mintale grave să ajungă la bordul unui avion cu o armă în bagaje.