Cinci morţi şi cel puţin 16 răniţi este bilanţul unui atac aproape similar cu cel produs în Berlin înainte de Crăciun. Un individ aflat la volanul unui camion a intrat în plin în mulţimea aflată într-o zonă de promenadă din Ierusalim

DISTRIBUIȚI

Cinci morţi şi cel puţin 16 răniţi este bilanţul unui atac aproape similar cu cel produs în Berlin înainte de Crăciun. Un individ aflat la volanul unui camion a intrat în plin în mulţimea aflată într-o zonă de promenadă din Ierusalim. Atacatorul a fost lichidat.

Tragedia s-a produs în zona de promenadă Armon HaNatziv din sudul Ierusalimului. În momentul în care un grup de soldaţi au coborât dintr-un autobuz al transportului public, un camion i-a lovit în plin. Martorii au povestit îngroziţi că şoferul a accelerat puternic înainte de  a pătrunde în grupul de oameni pe care i-a pus la pământ ca pe popice. Cîţiva soldaţi care au realizat ce se întâmplă au încercat să-l oprească pe atacator şi au tras spre parbrizul camionului . Însă pentru patru tineri, trei femei şi un bărbat, niciunul trecut de 30 de ani, a fost prea târziu. Ei au murit pe loc. Pe reţelele de socializare au fost postate imediat poze şi scurte înregistrări de la locul tragediei, pe care autorităţile o cataloghează ca fiind un act terorist. Aceasta a fost şi opinia edilului capitalei care a dat o declaraţie pentru cotidianul Jerusalem Post. 

În urma evaluării medicale se pare că 2 dintre răniţi sunt în stare critică, în timp ce alţi 6 au suferit răni grave. Deocamdată atacul nu a fost revendicat , însă există voci care învinovăţesc grupări fidele autorităţii palestiniene. Un atac similar, revendicat de Statul Islamic s-a produs în capitala Germaniei, Berlin, pe 19 decembrie, atunci când Anis Amri, un migrant tunisian a intrat cu un tir în oamenii veniţi la un târg de Crăciun.  12 persoane au murit pe loc şi 56 au fost rănite.