Chetă pentru veveriţa din Bistriţa. Iubitorii de animale vor să cumpere rozătoarea de la autorităţi

DISTRIBUIȚI

Veveriţa din Bistriţa este din nou în centrul atenţiei. După ce săptămâna trecută mai mulţi iubitori de animale au încercat să spargă lacătul volierei care o ţine captivă pe rozătoare, astăzi, activiştii au pus la cale un plan ingenios. Vor să cumpere veveriţa de la autorităţi. Aşa că au început o chetă pentru a aduna suma de 450 de lei, bani pe care primăria i-a cheltuit pentru micul animal.

Scandalul în cazul veveriţelor „cazate” în Parcul Municipal din Bistriţa pare fără sfârşit. Ajunşi la capătul răbdării, oamenii încearcă acum orice variantă. Aşa că s-au apucat să strângă bani pentru a răscumpăra veveriţa de la autorităţi. Iubitorii de animale speră ca în câteva zile să adune suma de 450 de lei, atât cât a costat animalul şi să îi dea municipalităţii, în schimbul rozătoarei.

Totul după ce, săptămâna trecută, mai mulţi iubitori de animale au încercat să elibereze ultima veveriţă rămasă captivă în voliera care a costat mii de euro.Totul după ce o persoană a filmat animalul în timp ce se chinuia să părăsească cuşca pentru a interacţiona cu o altă veveriţă, aflată în libertate.

Operaţiunea „veveriţele” a început anul trecut, când primăria a adus în parcul municipal din Bistriţa şase rozătoare pe care le-a închis într-o volieră în valoare de 14.000 de euro. În plus, municipalitatea a mai dat câte 450 de lei pentru fiecare exemplar.

În scurt timp, însă, patru pui au evadat din cuşcă, iar un altul a fost găsit fără suflare. Aşa se face că de luni bune, ultima supravieţuitoare stă singură în cuşca de mii de euro Reprezentanţii primăriei spuneau că vor să angajeze un îngrijitor pe care să îl remunereze cu 225 de lei pe lună.