Cenuşa lui Fidel Castro a fost depusă astăzi în cimitirul Santa Ifigenia din Havana. Cubanezii îl plâng pe fostul preşedinte

DISTRIBUIȚI

Cenuşa fostului lider de la Havana va fi depusă astăzi în cimitirul Santa Ifigenia din Havana, alături de rămăşiţele altor eroi naţionali. Cubanezii încheie azi cele nouă zile de doliu instituite după decesul celui care a fost el lider maximo. Cubanezii îl plâng pe fostul preşedinte, iar fratele său Raul a făcut publice ultimele dorinţe ale lui Fidel Castro.

Mii de oameni cu drapele în mâini şi lacrimi în ochi au participat la ceremoniile funerare dedicate lui Fidel Castro. Deşi fostul preşedinte a avut o prezenţă publică mai mult decât discretă în ultimii ani, el a rămas şi va rămâne o figură emblematică pentru poporul său şi pentru istoria Cubei.

La rândul său, actualul preşedinte şi fratele mai mic al lui Fidel Castro a comunicat poporului ultimele dorinţe ale lui El capitan

Fidel Castro s-a stins la vârsta de 90 de ani şi a fost incinerat imediat după pronunţarea decesului, conform dorinţei sale. După cele 9 zile de doliu naţional cenuşa sa va rămâne în cimitirul Santa Ifigenia . Fidel Castro a fost considerat de mulţi lideri străini un dictator , alţii au văzut în el un lider dedicat poporului său, un preşedinte care a sfidat aproape jumătate de secol Statele Unite şi care şi-a strigat mereu apartenenţa la idealurile marxiste. Prin vocea fratelui său , Raul, cubanezii au aflat că ideile proclamate neîntrerupt de el lider maximo vor fi în continuare cele care vor dicta direcţia în care se va îndrepta Cuba, chiar dacă de acum înainte, Fidel Castro nu va mai fi viu decât în memoria celor care l-au iubit.