Cele mai mari case de modă din lume îşi prezintă colecţiile de primăvară-vară, la săptămâna modei de la Paris. Chanel, Armani sau Dior sunt doar câteva dintre marile nume care au strâns la prezentări o pleiadă de vedete

DISTRIBUIȚI

Cele mai mari case de modă din lume îşi prezintă colecţiile de primăvară-vară, la săptămâna modei de la Paris. Chanel, Armani sau Dior sunt doar câteva dintre marile nume care au strâns la prezentările lor din capitala modei o pleiadă de vedete.

Karl Lagerfeld, creatorul de modă care conduce casa Chanel, şi-a prezentat cea mai nouă colecţie într-o adevărată sală a oglinzilor. Coloanele ornamentate cu crini albi au creat un podium circular, perfect pentru ca publicul să privească superbele creaţii din toate unghiurile. Accentele metalice şi culorile pastelate au dominat prezentarea. Piesa de rezistenţă este această rochie purtată de nouă muză a Chanel, Lily Rose Depp. Fiica lui Johnny Depp şi a actriţei Vanessa Paradis a fost escortată pe scenă de însuşi Lagerfeld.

Creatoarea italiană Maria Grazia Chiuri a avurt parte de un debut de poveste la casa de modă Christian Dior.

Prezentarea a avut loc la muzeul Rodin, într-un decor desprins parcă dintr-o pădure de basm. Modelele au părut că plutesc pe gazonul care a servit drept podium, în creaţii diafane, foarte femine şi fluide.

La prezentarea lui Giorgio Armani, invitată de vază a fost actriţa Nicole Kidman. Modelele au păşit agale, în creaţii elegante, dar lejere. Culorile – printre care chihlimbarul, auriul portocaliul intens şi un negru sclipitor – au amintit de un apus intens de vară. Pantalonii şi jachetele au fost decorate cu panglici, cristale şi dantelă.

Săptămâna modei de la Paris se încheie pe 26 ianuarie.