Cel puţin 884 de persoane au fost rănite în urma confruntărilor cu poliţia spaniolă, la Barcelona şi în alte localităţi din Catalonia, în timpul referendumului pentru independenţă

DISTRIBUIȚI

Cel puţin 884 de persoane au fost rănite în urma confruntărilor cu poliţia spaniolă, la Barcelona şi în alte localităţi din Catalonia, în timpul referendumului pentru independenţă. Deşi Madridul a declarat ilegal procesul, acesta a continuat. După numărarea voturilor, rezultatul a indicat că 90% dintre cei care şi-au exprimat părerea au cerut independenţa faţă de Spania. Comisia Europeană a transmis că referendumul este unul neconstituţional. Vă avertizez, urmează imagini care vă pot afecta emoţional.

Referendumul pentru independenţă al Cataloniei s-a încheiat cu aproape 9 sute de răniţi.

Poliţia naţională, trimisă de guvernul de la Madrid, care a considerat acţiunea una ilegală, a reuşit, totuşi, să pătrundă în mai multe săli în care catalunezii votau.

Iar violenţele au continuat până târziu în noapte. Votanţii au ocupat străzile şi s-au postat în faţa secţiilor de votare, astfel încât poliţiştii să nu aibă acces.

Urnele s-au închis la ora 21, ora României.

Potrivit datelor preliminare oficiale oferite de guvernul regiunii, 90% dintre cei peste 2 milioane 200 de mii de votanţi s-au pronunţat pentru independenţa faţă de Spania.