Cel puţin 37 de persoane au murit în Kîrgîstan, după ce un avion cargo s-a prăbuşit peste un sat. Aeronava, deţinută de o companie aeriană din Turcia, a căzut la scurt timp înainte de aterizare

DISTRIBUIȚI

Cel puţin 37 de persoane au murit în Kîrgîstan, după ce un avion cargo s-a prăbişit peste un sat. Aeronava, deţinută de o companie aeriană din Turcia, a căzut la scurt timp înainte de aterizare, în apropiere de capitala BIŞKEK. Printre victime se numără mai mulţi copii.

Avionul care de la Hong Kong s-a prăbuşit pe timp de ceaţă, chiar înainte de aterizarea Manas. 15 clădiri au fost rase de pe faţa pământului. Alte locuinţe au fost cuprinse de flăcări. Oamenii aflaţi în case nici nu au avut timp să reacţioneze şi să fugă. Familii întregi au murit pe loc.

Accidentul a avut loc la ora locală 7:30. Aeronava de tip Boeing 747 cu patru oameni la bord avea 14 ani vechime. Restul victimelor se afla la sol.

Aeronava ar fi trebuit să ajungă la Istanbul, în Turcia, după oprirea pentru realimentare din Kîrgîstan. Vizilbilitatea redusă şi temperaturile scăzute ar putea fi doi factori care au contribuit la prăbuşirea avionului, dar autorităţile nu au precizat motivele exacte ale dezastrului.

Preşedintele ţării şi-a anulat vizita în China, în urma tragediei. Aeroportul Internaţional Manas, principala aerogară din Kîrgîstan, a fost închis.