Cel puţin 21 de oameni au murit în ultimele zile în Statele Unite, din cauza unor tornade devastatoare, inundaţii şi furtuni puternice. Fenomenele meteorologice extreme au afectat estul şi sudul ţării

DISTRIBUIȚI

Cel puţin 21 de oameni au murit în ultimele zile în Statele Unite, din cauza unor tornade devastatoare, inundaţii şi furtuni puternice. Fenomenele meteorologice extreme au afectat estul şi sudul ţării. Peste o mie de locuinţe au fost rase de pe faţa pământului.

Imagini apocaliptice în statul american Georgia, acolo unde mai multe tornade au distrus sute de locuinţe, maşini, rulote şi au ucis cel puţin 16 oameni. Un bebeluş este dat dispărut.

Afectate au fost şi statele Carolina de Sud, Louisiana şi Mississippi. Vântul a bătut cu aproape o sută de kilometri pe oră.

Echipele de intervenţie au verificat pe rând locuinţele distruse parţial sau total de tornade, ca să se asigure că nu sunt persoane prinse sub dărâmături.

Vremea rea produsă de un ciclon tropical a dat bătăi de cap şi locuitorilor din nord-estul ţării. La New York şi New Jersey, două linii de tren au fost închise, iar 750 de zboruri au fost anulate. Hidrologii au avertizat că există risc crescut de inundaţii în Virginia şi Carolina de Nord.