Cel puţin 10 oameni au murit şi mii de persoane au fost evacuate, după ce sud-estul Indiei a fost lovit de ciclonul Varda

DISTRIBUIȚI

Cel puţin 10 oameni au murit şi mii de persoane au fost evacuate, după ce sud-estul Indiei a fost lovit de ciclonul VARDA. Vântul care a bătut cu până la 140 de kilometri pe oră a făcut ravagii în două provincii din zona de coastă.

Vântul a bătut cu atâta forţă, încât a răsturnat pur şi simplu mai multe autoturisme. 15.000 de oameni din zonele joase din statele indiene ANDHRA PRADESH şi Tamil Nandu au fugit din calea ciclonului tropical VARDAH. 170 de tabere pentru evacuaţi au fost ridicate în zonele sigure. Oraşul Chennai, acolo unde locuiesc aproximativ opt milioane de oameni, a fost cel mai grav afectat. Ploile abundente au dus la inundarea anumitor zone din metropolă. Aici, 260 de copaci au fost doborâţi de vântul puternic care a şi smuls parţial faţada de sticlă a unui hotel din centrul Chennai-ului.

Arborii căzuţi au avariat maşini şi au căzut peste acoperişuri. Şcolile, magazinele, instituţiile şi aeroporturile au fost închise.

Aceeaşi regiune a fost afectată şi anul trecut de inundaţii devastatoare care s-au soldat cu 70 de morţi. Autorităţile au mobilizat echipe ale Forţei Naţionale de intervenţie în caz de calamitate. Pescarii nu au voie să iasă cu bărcile în larg în următoarele două zile. Vardah este cel mai puternic ciclon care afectează India din ultimii doi ani. În 2014, trecerea ciclonului Hudhud prin regiune a curmat 100 de vieţi şi a făcut pagube materiale de peste trei miliarde de dolari.