Cea mai căutată meserie din România. 6000 de români au încercat anul acesta să devină însoţitori de zbor. Cât câştigă o stewardesă?

DISTRIBUIȚI

Şase mii de români au încercat anul acesta să devină însoţitori de zbor. Sunt tineri şi frumoşi, vor să vadă lumea, unii au experienţă în ceea ce înseamnă lucrul cu oamenii, dar pentru toţi tentant este salariul, care poate ajunge şi până la trei mii de euro pe lună. Specialiştii le recomandă celor care ţintesc o astfel de carieră să se pregătească temeinic înainte de interviuri şi să nu uite să zâmbească.

Ana este de zece ani însoţitor de zbor. Are peste cinci mii de ore de zbor, dar nu se gândeşte să renunţe. Consideră că meseria de stewardesă vine numai cu avantaje.

Oportunitatea de a călători până la capătul lumii, de a lua contact cu oameni care aparţin unor culturi diferite, dar şi salariul pe care îl poţi câştiga ca însoţitor de zbor sunt aspecte care îi fac pe români să se prezinte într-un număr foarte mare la interviurile de recrutare. Spre exemplu, dacă în 2010, în România, în jur de cinci sute, şase sute de oameni erau interesaţi de acest job, în 2016, şase mii de fete şi băieţi s-au prezentat la interviurile organizate de companiile aeriene la noi în ţară.

În egală măsură companiile caută şi bărbaţi şi femei, dar în România femeile sunt cele care se prezintă mai mult la interviuri. Printre condiţiile impuse de companii se numără vârsta minimă de 21 de ani şi cunoştinţe de limba engleză.

Ana Maria a început să lucreze ca stewardesă pentru o companie low cost din România, imediat după ce a terminat facultatea. După trei ani, a ajuns la o companie aeriană din Orient. Şi aici a stat tot trei ani. Acum aşteaptă un copil. A renunţat la carieră pentru a-şi întemeia o familie.

Indiferent de companiile aeriene la care ajung, românii fac o impresie bună peste tot.

În medie, un român lucrează ca însoţitor de zbor în jur de şase ani.