Cel mai mare lac sărat din România este acum un imens patinoar. La aşa ger năpraznic, sarea s-a lăsat pe fundul apei, iar pelicula de apă dulce a îngheţat bocna

DISTRIBUIȚI

Cel mai mare lac sărat din România este acum un imens patinoar. La aşa ger năpraznic, sarea s-a lăsat pe fundul apei, iar pelicula de apă dulce a îngheţat bocna. Aşa se întâmpla doar în iernile în care temperaturile scad sub minus 10 grade.

Alb strălucitor până în zare. Cristale de gheaţă acolo unde vântul s-a impus şi zăpadă troienită cât să se poată desena imaginar malul apei. Aşa arată lacul sărat din Brăila.  Peisajul este unul idilic, însă pe cât e de frumos, pe atât este de periculos, dacă te încumeţi să păseşti pe intinderea albă!

Aşa fenomen se petrece rar, doar atunci când este atât de frig, de crapă şi pietrele! La temperaturi mai mici de minus 15 grade,  sarea se depune în adâncuri, iar apa dulce îngheaţă. Lacul Sărat este cunoscut în întreaga ţară datorită proprietăţilor nămolului foarte concentrat in iod, care ajută la ameliorarea durerilor reumatice.