Cel mai important pelerinaj din ţară a ajuns aproape de final! Mâine, probabil, racla cu moaştele Sfintei Parascheva va fi luată din curte şi dusă înapoi, în Catedrala Mitropolitană de la Iaşi, acolo unde ea stă tot restul anului

DISTRIBUIȚI

Cel mai important pelerinaj din ţară a ajuns aproape de final! Mâine, probabil, racla cu moaştele Sfintei Parascheva va fi luată din curte şi dusă înapoi, în Catedrala Mitropolitană de la Iaşi, acolo unde ea stă tot restul anului. Au fost peste 230 de mii de oameni care s-au rugat la cuvioasă şi care i-au lăsat şi bani, pentru îndeplinirea dorinţelor. Şi, dacă ar fi să facem un bilanţ din punct de vedere financiar, n-a fost deloc deloc rău. Preoţii au strâns peste o jumătate de milion de euro, cu care numai ei ştiu ce vor face.

A fost un pelerinaj-maraton la Iaşi! Aproape un sfert de milion de pelerini au ajuns la racla cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva, pe parcursul celor şase zile, cât a stat aceasta pe baldachinul decorat somptuos cu flori uriaşe. Bătrâni, bolnavi, cu copii sau fără, cu toţii s-au aliniat evlavioşi la coadă şi au aşteptat şi 18 ore ca să ajungă să atingă racla.

Şi oamenii pot, chiar dacă sunt prost îmbrăcaţi, chiar dacă nu au bani să îşi cumpere mâncare sau medicamente. La sfânta nu se vine niciodată nepregătit…

Dumnezeu, în principiu, nu are treabă cu banii din acatiste. Sau cel puţin nu scrie în Biblie că ar avea. Chiar şi aşa, însă, pelerinii ţin morţiş să lase câţiva lei pentru cuvioasă, pe care îi iau preoţii…însă.

Pe asta se bazează, probabil şi preoţii care, an de an, scot bani frumoşi din afacerea sfântă de la Iaşi. Anul acesta, dintr-un calcul simplu al nostru, dacă fiecare enoriaş a lăsat DOAR câte 10 lei…înseamnă un câştig pentru biserică de jumătate de milion de euro. Cifrele oficiale, însă, vor fi anunţate peste cteva zile, când se va face..monetarul.