Cei trei turişti israelieni rămaşi blocaţi în Munţii Făgăraş au fost salvaţi. Salvamontiştii au reuşit să urce până la refugiul Viştea Mare şi să îi coboare de pe munte

DISTRIBUIȚI

Cei trei turişti israelieni rămaşi blocaţi în Munţii Făgăraş au fost salvaţi, noaptea trecută. După o prima încercare de salvare oprită de pericolul de avalanşă, salvamontiştii au reuşit să urce până la refugiul Viştea Mare şi să îi coboare de pe munte. Au fost preluaţi apoi de pompieri, care i-au dus pe oameni la spital. Din fericire, niciunul dintre ei nu este rănit şi, după această experienţă, au chiar şi puterea de a zâmbi.

Turiştii veniţi din Israel s-au urcat pe munte în urmă cu nouă zile. De la cabana unde erau cazaţi s-au aventurat însă pe traseele închise care duc spre Vârful Moldoveanu, la peste 2500 de metri altitudine. În scurt timp, a început să ningă, iar oamenii şi-au dat seama că nu se mai pot întoarce şi au cerut ajutor.

Prima echipa care a plecat spre ei a fost nevoită să renunţe din cauza pericolului iminent de avalanşă, însă dupa 24 de ore de căutări, salvamontiştii au reuşit să ajungă la ei.

Israelienii au fost preluaţi cu un echipaj de victime multiple care i-a dus la spitalul din Piteşti.

Dacă salvatorii ar fi întârziat o zi, ar fi putut fi prea târziu pentru cei trei turişti.

Peste noapte au rămas cazaţi la Piteşti, iar astăzi vor fi duşi la Bucureşti, de unde vor decola spre Tel Aviv.