Cei mai buni bucătari din lume s-au întrecut în cadrul concursului „Bocus D-Or”. 24 de echipe au participat la competiţia considerată un veritabil campionat mondial culinar

DISTRIBUIȚI

Cei mai buni bucătari din lume s-au întrecut în cadrul concursului „Bocus D-Or”, care a avut loc în Franţa. 24 de echipe au participat la competiţia considerată un veritabil „campionat mondial culinar. Competitorii gătesc în faţa unui juriu experimentat şi în faţa unei săli pline cu fani care îi încurajează din tribune.

O atmosferă fantastică şi preparate delicioase. Aceasta este reţeta competiţiei culinare de la Lyon. Fanii îşi susţin echipele preferate la propriu cu surle şi trâmbiţe.

Atenţia la detalii este crucială. Echipele au avut doar câteva ore la dispoziţie ca să pregătească felurile de mâncare, printre care şi o reţetă clasică franţuzească de pui.

Preşedintele juriului, unul dintre cei mai apreciaţi bucătari-şefi din lume, spune că acordă note concurenţilor bazându-se pe experienţa sa în domeniu şi pe instinct. Prezentarea trebuie să fie perfectă. La fel şi gustul sau textura preparatelor.

Anul acesta, echipa Statelor Unite a lui Matthew Peters a câştigat premiul „bucătarul de aur” şi, odată cu acesta, recunoaşterea internaţională.