Ceaunele au clocotit astăzi în parcul Naţional din capitală, pentru ca vizitatorii să se bucure de cele mai gustoase mâncăruri româneşti: pastramă de oaie, tocăniţe tradiţionale, coaste şi cârnaţi de porc, berbecuţ la proţap, dar şi pulpe de miel şi mici. Bineînţeles, la loc de cinste au fost preparatele pe care ciobanii le făceau pe vremuri la stână

DISTRIBUIȚI

Ceaunele au clocotit astăzi în parcul Naţional din capitală, pentru ca vizitatorii să se bucure de cele mai gustoase mâncăruri româneşti: pastramă de oaie, tocăniţe tradiţionale, coaste şi cârnaţi de porc, berbecuţ la proţap, dar şi pulpe de miel şi mici. Bineînţeles, la loc de cinste au fost preparatele pe care ciobanii le făceau pe vremuri la stână, servite cu mămăliguţă fierbinte. Totul… ,,asezonat” cu must şi vin.

Zeci de gospodari s-au adunat astăzi la Bucureşti şi s-au întrecut în bucate care mai de care mai apetisante. Familia Sigheti a venit tocmai din Maramureş ca să-i încânte pe bucureşteni cu preparatele lor.

De departe, unul dintre cele mai căutate preparate a fost pastrama de oaie.

Nici frigăruile de pui, pastrama de porc, micii sau cartofii prăjiţi nu au fost neglijaţi de vizitatori. Şi pentru că pâinea e nelipsită de pe masa românului, cuptoarele au mers neîncetat.

După aşa festin, un must e dar dumnezeiesc.

Gustul tradiţional vine din reţeta păstrată cu sfinţenie din străbuni. Domnul Tudorel s-a apucat să facă must după ce a ieşit la pensie.

Totul a fost… ,,asezonat” cu voie bună şi muzică.