Ce faci când găseşti un portofel plin cu bani pe stradă? Un bărbat de etnie romă din Arad ştie răspunsul corect: omul a găsit un portofel, în care se aflau 1300 de euro şi l-a dus la sediul poliţiei

DISTRIBUIȚI

Lecţie de educaţie civică la Arad. Un bărbat de etnie romă a găsit un portofel plin cu bani, în timp ce se plimba prin centrul oraşului. L-a deschis şi când a văzut că în el se află aproximativ 1.300 de euro a dat fuga la poliţie şi l-a predat. A avut o pretenţie: ca proprietarul portofelului să facă o faptă bună pentru copiii fără familie din Arad. Omul s-a conformat condiţiilor şi a făcut deja donaţia.

Arădeanul din imagine pare că nu a lipsit de la nicio oră de educaţie civică. Recunoaşte că ispita a fost mare, dar, spune bărbatul, credinţa şi spiritul civic l-au făcut să ia portofelul şi, în loc să bage banii în buzunarul propriu, a mers cu el direct la secţia de poliţie.

Gestul său a devenit subiect de discuţie în tot cartierul iar oamenii legii l-au felicitat pentru gestul său.

Portofelul a ajuns în scurt timp la proprietar. Omul a aflat şi cine a găsit suma de bani şi l-a sunat imediat pe arădean. Cetăţeanul cu spirit civic a avut o singură pretenţie: ca proprietarul banilor să facă, la rândul lui, o faptă bună.

Cel care şi-a pierdut banii este un localnic din satul Livada. Omul a povestit că a făcut cumpărături în piaţă şi portofelul i-a alunecat din buzunar când a plecat spre maşină. Abia când a ajuns acasă şi-a dat seama că a rămas fără cei aproximativ 1300 de euro, dar nu mai spera să îi recupereze vreodată.