Cazurile impresionante ale unor animale care s-au născut pentru a-şi servi stăpânii şi care au plătit cu moarte pentru truda lor. E timpul să spunem Stop Indiferenţei! Intră pe focusprimatv.ro şi semnează petiţia

DISTRIBUIȚI

Unii îi numesc psihopaţi. Alţii… fiare. Psihologii au şi un diagnostic pentru asta – zoosadism. Vorbim despre cei care fără niciun motiv, din amuzament ori pură… lipsă de respect pentru forma de viaţă de lângă ei, lovesc cu ură, chinuie şi schilodesc pe viaţă necuvântătoare de tot felul. Astăzi, vă prezentăm cazurile unor animale care sunt născute pentru a-şi servi stăpânii. Care îi slujesc cu o supunere oarbă şi nu cer în schimb decât puţină apă, câteva fire de fân şi… un strop de odihnă. Apoi sunt gata să o ia de la capăt. Din păcate, au fost răsplătite, pentru truda lor, cu ură şi moarte.

Pare fericită. Aleargă, iar când e soare pe cer se tăvăleşte în nisipul fierbinte. Acum, o cheamă Dora şi este o iapă puternică, dar blândă, cu toate că încă mai resimte teamă faţă de oameni.

În urmă cu 4 ani, Dora era salvată de pe stradă. Se prăbuşise, epuizată, pe un drum din cartierul Rahova.  Era numai piele şi os, iar trupul, plin de răni sângerânde Fusese înhămată la o căruţă plină cu moloz. Iar proprietarul a lovit-o până când sărmana nu a mai putut.

Cel care a adus-o într-o asemenea stare este acest bărbat de etnie rromă. Avea 18 ani şi… niciun act de identitate. Aşa că nu a fost tras la răspundere pentru fapta lui, cu toate că legea spune altceva.

Iar problemele legislative nu se opresc aici. În prezent, legea protecţiei animalelor prevede condiţii aberante pentru confiscarea unui animal maltratat. Mai exact, spune că trebuie să se constate că a fost UCIS de DOUĂ ori!

După 12 ani de suferinţă, Dora a ajuns la adăpostul pentru cai Steaua Speranţei. S-a recuperat greu. Şi fizic, dar mai ales psihic. După ce a fost salvată, nu a acceptat oameni în preajma ei timp de un an şi jumătate.

Până acum câteva zile, la câţiva metri de Dora, era Nataşa. O iapă de douăzeci de ani şi ea victima unor acte de violenţă. A fost găsită undeva la marginea capitalei, abandonată pe un câmp.

Pentru salvarea ei mai mulţi medici s-au unit. A fost operată şi cu ajutorul a doi chirugi de la Spitalul de Arşi din Bucureşti.

Din păcate, eforturile medicilor au fost zadarnice. Nataşa a pierdut lupta. În adăpostul în care era au rămas, însă, alte zeci de cai. Toţi, salvaţi din mâinile violente ale aşa-zişilor stăpâni. Stăpâni care, din păcate, nu au răspuns niciodată pentru faptele lor. Pentru că, neoficial, în România nu există vreun condamnat pentru abuz faţă de animale.

Asta şi pentru că instituţia care ar trebui să constate faptele, să întocmească actele pentru pedepsirea vinovaţilor există numai pe hârtie. În ţările civilizate, astfel de cazuri sunt imediat preluate de Poliţia Animalelor.

E timpul ca şi România să intre în rândul ţărilor civilizate. E timpul să spunem Stop Indiferenţei! Intră pe focusprimatv.ro şi semnează petiţia prin care cerem pedepse mai mari pentru cei care chinuie animalele şi o poliţie a animalelor funcţională.