Cazul unei fetiţe de doar şase zile a devenit viral pe internet, după ce mama sa a încercat să-i găsească o familie adoptivă online. Tânăra de 22 de ani a lansat anunţul de adopţie pe internet

DISTRIBUIȚI

Cazul unei fetiţe de doar şase zile a devenit viral pe internet, după ce mama sa, care spune că nu o poate creşte, a încercat să-i găsească o familie adoptivă online. Tânăra de 22 de ani a apelat la un blogger care a lansat anunţul de adopţie pe internet. Deşi mulţi internauţi s-au îndrăgostit pe loc de nou-născută, autorităţile sunt cele care decid ce se va întâmpla în acest caz.

Mogâldeaţa care a furat inimile tuturor s-a născut acum mai puţin de o săptămână, în maternitatea din Câmpina. Mama ei spune că nu o poate lua acasă, la Băicoi, pentru că mai are încă un copil pe care nu are cu ce să-l crească.

Nici tatăl copilului şi nici bunicii din partea mamei nu vor să audă de existenţa lui. Pentru că părinţii nu-i permit tinerei să-şi aducă pruncul acasă, proaspăta mamă şi-a lăsat bebeluşul în spital.

Sute de oameni au distribuit mesajul mamei, în speranţa că se va găsi o soluţie, dar legile statului român nu permit ca adopţiile să se facă prin intermediul internetului.

Protecţia copilului, dar şi poliţiştii locali au stat de vorbă cu părinţii tinerei. Asistenţii sociali încearcă acum să găsească o soluţie pentru bebeluş.

Micuţa va ajunge, cel mai probabil, pe lista copiilor adoptabili după ce mama va renunţa în mod legal la ea. Cei care s-au arătat interesaţi să o înfieze o pot face, numai după ce trec printr-o serie întreagă de proceduri, potrivit legii.