Caz şocant la Spitalul din Balş, acolo unde instrumentarul medical este sterilizat într-o oală de ciorbă. Vasul în care fierb ustensile este depozitat în acelaşi loc cu scrumierele

DISTRIBUIȚI

Caz şocant la Spitalul din Balş, acolo unde instrumentarul medical este sterilizat într-o oală de ciorbă! În plus, vasul în care fierb ustensile este depozitat în acelaşi loc cu scrumierele, iar mobilierul prezintă vizibile semne de deteriorare. Cei de la Direcţia de Sănătate au anunţat că vor merge în control.

Aceste imagini au fost surprinse în spitalul din oraşul Balş, judeţul Olt, acolo unde trusele medicale sunt puse într-o oală de ciorbă pentru a fi sterilizate. Directorul unităţii sanitare a declarat că nu este adevărat şi că cineva a pus la cale un astfel de gest ca să-i facă lui rău.

În acelaşi timp, mai mulţi medici cred că fierberea instrumentarului într-o oală de ciorbă s-a făcut doar ca o măsură suplimentară. Şi asta pentru că spitalul este dotat cu sală de sterilizare.

Imaginile i-au şocat şi pe pacienţi.

Cât despre reprezentanţii Direcţiei de Sănătate, care au mai fost în control la Spitalul Oreşenesc şi anul trecut, aceştia s-au declarat revoltaţi de imagini şi au anunţat că vor demara imediat un control.

Metoda halucinantă de sterilizare de la Balş va ajunge şi în atenţia Ministerului Sănătăţii.