Caz şocant în Capitală! O femeie îşi ţine câinele singur, închis într-un apartament, de peste un an. Femeia nu mai locuieşte alături de patruped şi o dată, cel mult de două ori pe lună merge să îi dea mâncare şi apă

DISTRIBUIȚI

Caz şocant în Capitală! O femeie îşi ţine câinele singur, închis într-un apartament, de peste un an. Femeia nu mai locuieşte alături de patruped şi o dată, cel mult de două ori pe lună merge să îi dea mâncare şi apă. Vecinii sunt scandalizaţi. Spun că nu pot dormi noaptea fiindcă animalul latră continuu. Astfel de cazuri de neglijenţă se pedepsesc cu amenzi de până la trei mii de lei.

În urma mai multor sesizări primite, voluntarii asociaţiei non-guvernamentale Dog Rescue România s-au deplasat într-un bloc din sectorul 2 al Capitalei, acolo unde un câine în vârstă de aproximativ cinci ani este ţinut închis chiar de proprietara lui.

Voluntarii asociaţiei au reuşit să ia legătura cu stăpâna animalului. Ea spune că a recus la un asemenea gest din cauza problemelor de sănătate pe care le are.

Femeia mai susţine că îşi iubeşte animalul şi că nu este dispusă să-l dea spre adopţie.

Locatarii sunt terorizaţi de urletele patrupedului. Aceşti oameni au devenit bunici în urmă cu şapte luni şi spun că nepoţelul lor abia doarme noaptea.

La rândul ei, doamna Ileana administrează blocul de peste şaisprezece ani şi spune că proprietara animalului dă dodavă de iresponsabilitate din mai multe puncte de vedere. Are restanţe la întreţinere de aproximativ şapte mii de lei.

Femeia acuzată că îşi neglijează propriul animal de luni de zile promite că de mâine necuvântătorul va trăi în condiţii decente. Cei de la asociaţia pentru protecţia animalelor speră totuşi să o convingă să renunţe la câine.

În Statele Unite ale Americii, spre exemplu, oamenii care deţin animale şi nu le îngrijesc ajung după gratii.