Caz inedit la Galaţi! Un medic pediatru a realizat o proteză pentru un ponei care s-a născut cu un defect la un picior

DISTRIBUIȚI

Caz inedit la Galaţi! Un medic pediatru a realizat o proteză pentru un ponei care s-a născut cu un defect la un picior. Iniţial, animalul a suferit o intervenţie chirurgicală, în urma căreia s-a constatat că piciorul, deşi a fost îndreptat, afecţiunea nu a dispărut. Cu ajutorul protezei, poneiul, pe nume Hanna, duce o viaţă normală şi se joacă cât e ziua de lungă, în adăpostul pentru animale în care este cazat.

Hanna este o femelă ponei în vârstă de aproximativ un an, care s-a născut cu o malformaţie la un picior. Din acest motiv, proprietarul a vrut să o eutanasieze. Voluntarii unei organizaţii au sărit însă imediat în ajutorul animalului şi au făcut tot posibilul să-l salveze de la moarte. Astfel, poneiul a fost preluat şi operat apoi la Universitatea din Cluj.

După operaţie, medicii au constatat că piciorul cu pricina este mai scurt comparativ cu celelalte, ceea ce însemna o gravă problemă.

Echipei de salvatori i s-a alăturat şi un medic pediatru de la Spitalul de Copii din Galaţi, care i-a făcut poneiului o proteză.

Acum, Hanna duce o viaţă normală. În prezent, se află într-un adăpost pentru animale. Cei care fac voluntariat la adăpost au rămas impresionaţi de povestea poneiului.

În adăpost se mai află măgari, cai şi câini.