Caz halucinant în Vaslui. Medicii de la Ambulanţă au fost nevoiţi să consulte un cadavru în sicriu, după ce rudele l-ar fi văzut mişcându-se

DISTRIBUIȚI

Caz halucinant în Vaslui! Medicii de la Ambulanţă au fost nevoiţi să consulte un cadavru în sicriu, chiar înainte de înmormântare, după ce rudele l-ar fi văzut… mişcându-se. Iniţial, apelul la 112 a fost considerat mai degrabă o glumă proastă, însă, la insistenţele familiei, salvatorii au intervenit în cazul bărbatului mort de trei zile, despre care rudele au avut impresia că este viu. După ce au făcut toate verificările posibile, concluzia a fost aceeaşi. Bărbatul era decedat.

Bătrânul de 84 de ani a murit în urmă cu o săptămână, pe patul de spital. Trupul neînsufleţit a stat apoi două zile la morga unităţii sanitare. Adus acasă, decedatul a fost aşezat, după datină, pe masă, iar fiicele lui au început pregătirile pentru înmormântare. Spre seară însă, uneia dintre fete i s-a părut că bătrânul mişcă un deget aşa că a alertat întreaga familie. Au luat chiar şi o oglindă pe care i-au aşezat-o în dreptul nasului.

Cum obiectul s-a aburit, fata bărbatului decedat era sigură că tatăl ei să semne de viaţă aşa că a pus mâna pe telefon şi a sunat la 112. N-a fost chip ca medicii să o convingă pe femeie că tatăl ei fusese declarat mort în spital.

Iniţial, medicii au crezut că totul este o farsă, însă la insistenţele familiei, au mers la casa fetei din Vovrieşti, înainte de slujba de înmormântare. Echipajul medical a scos trupul din sicriu şi a făcut toate investigaţiile posibile… însă adevăratul a rămas acelaşi: bărbatul era mort.

Tragicomedia de la Vovrieşti i-a pus pe gânduri pe săteni. Unii cred ca rudele s-au pripit când au sunat la 112, alţii spun că aparţinătorii au făcut asta din prea multă dragoste faţă de bărbat.

Bătranul a fost înmormântat la scurt timp după plecarea medicilor de pe ambulanţă. Medicii de la ambulanţă spun că nu este pentru prima dată când au solicitări ciudate din partea oamenilor, însă întâmplarea de la Vovrieşti parcă le-a întrecut pe toate.