Câţi moldoveni încap în două camere? De la 1.500 până la aproape 3.000. Nu e un banc gen radio Erevan, ci un fapt real depistat de poliţiştii gălăţeni. Un profesor de istorie din Galaţi a reuşit performanţa de a le face mutaţie la 1.500 de cetăţeni moldoveni, în cele două camere pe care le deţine. Şi asta doar din 2016 până 2017

DISTRIBUIȚI

Câţi moldoveni încap în două camere? De la 1.500 până la aproape 3.000. Nu e un banc gen radio Erevan, ci un fapt real depistat de poliţiştii gălăţeni. Un profesor de istorie din Galaţi a reuşit performanţa de a le face mutaţie la 1.500 de cetăţeni moldoveni, în cele două camere pe care le deţine. Şi asta doar din 2016 până 2017. S-a descoperit, însă că, pe respectiva adresă au fost luaţi în spatiu peste 2.900 de moldoveni de peste Prut. Evident că toată afacerea se făcea… contra cost.

Laurenţiu Maxim, un profesor de istorie din Galaţi, s-a transformat peste noapte într-un adevărat magician. El a scos din joben, doar într-un an, peste 1.500 de moldoveni cărora le-a făcut mutaţie în cele două camere dintr-o casă pe care o deţine în oraş. Poliţiştii, la sesizarea celor de la Evidenţa Populaţiei, i-au trecut pragul şi iniţial, l-au şi reţinut preventiv. I-au confiscat şi aproape 3.000 de euro şi 700 de lei, găsiţi în casă.

Acuzat de fals în formă continuată, profesorul a fost lăsat sub control judiciar 60 de zile, fiind cercetat şi pentru uz de fals. Culmea este că, scăpat de arestul preventiv, acum bărbatul protestează în faţa sediului parchetelor gălăţene. Profesorul şi-a făcut studiile la Cahul, în Republica Moldova, într-o extensie a universităţii gălăţene, şi aşa ar fi fost recrutat de filiera din care recunoaşte că face parte. A şi uitat exact câţi moldoveni a luat în spaţiu în ultimii 6 ani de când este implicat în afacere.

Vecinii casei, unde în doar 2 camere locuiesc ,,în acte” de la 1.500 până la aproape 3.000 de cetăţeni moldoveni, sunt uimiţi de cele descoperite de oamenii legii.

Deocamdată, profesorul de istorie, devenit gazdă pentru mii de cetăţeni moldoveni, încă mai protestează şi vrea să arate că nu e deloc vinovat sau, dacă e totuşi vinovat, nu este singurul. Bărbatul este plasat sub control judiciar şi nu are voie să părăsească ţara.