Carnea de ied este mult mai căutată decât cea miel. Iar asta se vede din faptul că toţi crescătorii de capre au deja arvuniţi toţi iezii

DISTRIBUIȚI

În acest an, pentru masa de Paşte, carnea de ied este mult mai căutată decât cea miel! Iar asta se vede din faptul că toţi crescătorii de capre au deja arvuniţi toţi iezii. Şi nu-i deloc de mirare: medicii spun că această carne are puţine calorii şi este recomandată tuturor celor care au probleme cu colesterolul. În plus, este mai fragedă decât cea de miel şi nu are acel miros specific.

Dan Moldovan este unul dintre crescătorii de capre din Vinţu de Jos, Alba. Deţine o fermă cu aproape o sute de animale şi a devenit renumit în zonă pentru grija deosebită pe care le-o poartă. Le hrăneşte numai cu produse naturale şi asta se vede … în vânzări.

În ultimii ani, s-a observat o schimbare a gusturilor clienţilor.  Tot mai mulţi preferă carnea de ied în loc de cea de miel.

Medicii îi încurajează şi spun că această carne este superioară faţă de cea de miel din toate punctele de vedere. Este însă puţin mai scumpă.