Carabinierii din Taranto, oraş în sudul Italiei, au salvat 35 de români care erau exploataţi la o fermă din regiune. Oamenii erau practic sclavi, munceau 17 ore pe zi, nu aveau zile libere, erau cazaţi în condiţii mizere, iar la finalul lunii le rămâneau cu doar 200 de euro în buzunar, după ce patronii le cereau să plătească diverse taxe fictive

DISTRIBUIȚI

Carabinierii din Taranto, oraş în sudul Italiei, au salvat 35 de români care erau exploataţi la o fermă din regiune. Oamenii erau practic sclavi, munceau 17 ore pe zi, nu aveau zile libere, erau cazaţi în condiţii mizere, iar la finalul lunii le rămâneau cu doar 200 de euro în buzunar, după ce patronii le cereau să plătească diverse taxe fictive. Vă avertizăm că urmează că urmează informaţii care vă pot afecta emoţional.

Românii salvaţi de carabinieri – atât bărbaţi, cât şi femei – le-au declarat anchetatorilor că au fost agresaţi, obligaţi să lucreze în agricultură de dimineaţa până noaptea târziu, fără încetare. Pentru munca prestată ei primeau un euro 50 pe oră. Proprietarul fermei şi complicele său român – acum arestaţi – le reţineau din salariu sute de euro pentru cazare, mâncare, utilităţi şi alte sute de euro pentru decontarea biletului de autobuz din România până în Italia. Dacă protestau, românii, care muneau la negru – erau bătuţi cu bestialitate şi ameninţaţi că vor ajunge pe drumuri.

Cei 35 de români au fost recrutaţi din ţara noastră şi au acceptat să meargă la muncă în Italia, în speranţa unui trai mai bun. Ei erau cazaţi într-o baracă insalubră, plină de mucegai, racordată ilegal la reţeaua de electricitate. Acces la cele câteva duşuri din care curgea doar apă rece aveau doar cinci minute pe zi, iar femeile erau nevoite să meargă la toaletă pe câmp, în lipsa băilor suficiente.

Patru români şi patronul fermei de lângă Taranto au fost puşi sub acuzare pentru exploatare prin muncă, furt calificat şi vătămare corporală. Poliâia a condiscat bunuri de 300 de mii de euro. Infractorii au făcut o evaziune fiscală de trei milioane de euro. Din păcate, asemenea cazuri nu sunt singulare. Doar anul acesta, zeci de alţi români aflaţi în străinătate au fost eliberaţi din sclavie.