Când spunem „găini” ne gândim la pasările din curtea bunicilor, însă speciile lor sunt nenumărate. Cele cu penaj deosebit sunt ţinute de crescătorii doar de decor, la fel ca cele care au ….carnea albastră

DISTRIBUIȚI

Când spunem „găini” ne gândim la pasările din curtea bunicilor, însă speciile lor sunt nenumărate. Cele cu penaj deosebit sunt ţinute de crescătorii doar de decor, la fel ca cele care au ….carnea albastră. Frumoasele păsări pot fi văzute şi chiar cumpărate de la târgul Indagra, cel mai important eveniment cu profil agricol din România, care şi-a deschis astăzi porţile.

V-o prezentăm pe găina din specia mătase japoneză. O specie de găină de mici dimensiuni, care are pielea neagră, dar penajul alb şi mătăsos.

Mătasea japoneză a făcut furori în rândul vizitatorilor, care au încercat să negocieze cu producătorii. O astfel de pasăre se vinde cu sume cuprinse între 100 şi 150 lei.

Tot la capitolul păsări decorative am găsit şi fazanii argintii, care, spun producătorii, sunt la mare căutare în rânul românilor.

Să trecem acum şi la animalele care nu sunt doar frumoase ci şi utile. Spre exemplu, aceste vaci Holstein, care produc o cantitate mare de lapte pe zi.

Un astfel de exemplar de vacă Holstein poate costa cât o maşină. Mai exact, 10.000 euro.

Deşi pare greu de crezut, la expoziţia agricolă Indagra am aflat că animalele pot produce chiar şi materiale de construcţie. Mai exact, material termoizolant din lână de oaie.

Deşi ministrul Daea cosideră oaia animalul reprezentativ pentru ţara noastră, iată că niciun cioban român nu s-a gândit să se folosească de lână în acest fel. Astfel, am ajuns să aducem lână de oaie pentru termoizolare din Austria.

Anul acesta, la Indagra vor fi prezente 530 de companii din 24 de ţări, iar evenimentul se va desfăşura până duminică, 29 octombrie.