Cancerul nu înseamnă moarte! Se poate lupta cu boala, iar orice luptă poate fi o şansă la viaţă! O spune de multe ori pe zi, fiecărui pacient în parte, medicul Şerban Negru, un oncolog timişorean care a pus viaţa celor care îi trec pragul cabinetului mai presus de tot şi de toate! Cu ajutorul unei asociaţii de luptă împotriva cancerului, el a reuşit să ridice un spital în care oamenii sunt trataţi gratuit

DISTRIBUIȚI

Cancerul nu înseamnă moarte! Se poate lupta cu boala, iar orice luptă poate fi o şansă la viaţă! O spune de multe ori pe zi, fiecărui pacient în parte, medicul Şerban Negru, un oncolog timişorean care a pus viaţa celor care îi trec pragul cabinetului mai presus de tot şi de toate! Cu ajutorul unei asociaţii de luptă împotriva cancerului, el a reuşit să ridice un spital în care oamenii sunt trataţi gratuit. Mai mult, pentru cei care sunt pe cale să piardă bătălia, iar familiile nu-i mai pot sprijini în ultimele zile, medicul a înfiinţat un loc de îngrijiri paleative.

Şerban Negru şi-a făcut din meseria de medic oncolog o misiune! O misiune deloc imposibilă pentru că, de cele mai multe ori a reuşit să câştige lupta cu moartea care îi pândeşte pe pacienţii săi. Atunci când se întâmplă să piardă pe unul dintre ei, nu renunţă, ci o ia din nou de la capăt. Cu încrederea că următorul pacient va fi salvat.

A ales să devină medic oncolog, după ce a avut mai multe cazuri de cancer în propria-i familie. Şi-a dat seama că în sistemul de spitalizare de stat din România niciodată nu va avea armele potrivite să lupte cu boala, cu atât mai puţin să o mai şi învingă! Aşa că, împreună cu zeci de asociaţii şi fundaţii a înfiinţat ceea ce se numeşte acum, asociaţia Oncohelp de luptă împortriva cancerului şi o clinică în care bolnavii nu plătesc niciun ban pentru tratament.

Anul trecut, în clinica asociaţiei, au fost investigaţi peste 200.000 de bolnavi de cancer.

Medicul Şerban Negru spune că aproape două treimi din cancere se vindecă. Pentru asta este nevoie nu doar aparatură de ultimă generaţie, ci şi de multă muncă iar munca unui medic oncolog nu înseamnă doar tratament pentru trup, ci şi pentru suflet.

Fiecare pacient împreună cu care duce lupta pentru supravieţuire îi lasă urme în suflet.

Oncologul Şerban Negru a reuşit să smulgă din ghearele morţii foarte mulţi pacienţi, unii dintre ei convinşi că nu vor mai ieşi singuri din clinică, dar el le-a explicat şi i-a şi convins că nu întotdeauna cancerul însemnă moarte!