Campioană la 10 ani. O fetiţă din Piteşti este cea mai buna înotătoare din România, la categoria ei de vârstă

DISTRIBUIȚI

Are doar 10 ani şi a fost deja aplaudată de o ţară întreagă. O fetiţă din Piteşti, căreia nici măcar nu îi place să se vorbească despre ea, este cea mai buna înotătoare din România la categoria ei de vârstă. A bătut recordul Dianei Moncau din 1994, la Campionatul Naţional de la Bacău. Ana este, cu singuranţă, unul dintre românii cu care ne mândrim.

Ana Oţoiu este o fetiţă care are doar 10 ani. Sportivă la CSM Piteşti, Ana a doborât cu 8 sutimi vechea performanţă care îi aparţinea campioanei olimpice Diana Mocanu şi care fusese înregistrată în anul 1994.

Performaţele au fost înregistrate la Naţionalele de Poliatlon de la Bacău, la proba de 50 metri fluture şi la 200 metri liber. În total, fata a obţinut patru locuri întâi. Antrenorul ei, cel care a pregătit sportivi pentru Rio, nu-şi mai încape în piele de bucurie.

Ana este în clasa a cincea şi a începtut să înoate de când avea cinci ani. Face acest lucru ca un adevărat profesionist. Despre programul încărcat al fetei cel mai bine poate să vorbească mama ei, cea care stă oră de oră cu Ana şi o susţine în tot ceea ce vrea să facă.

Ne retragem acum şi o lăsăm pe Ana în bazin. Acolo se simte cel mai bine. Munceşte din greu, iar peste ani o vom filma cu siguranţă la Olimpiadă.