Câinele resuscitat minute în şir de un pompier, la Piteşti, a trecut cu bine peste noapte! Medicii veterinari fac tot ce pot să îl salveze

DISTRIBUIȚI

Câinele resuscitat minute în şir de un pompier, la Piteşti, a trecut cu bine peste noapte! Este încă în stare gravă, dar medicii veterinari fac tot ce pot, ca să îl salveze! Aşa cum a făcut şi plutonierul major care l-a scos din apartamentul plin de fum… Imaginile în care el îi face respiraţie artificială, îl masează şi îl mângâie au impresioant toată ţara şi l-au transformat într-un erou!  

Scenele incredibile au fost filmate ieri după amiază, într-un cartier din Piteşti. Un apartament de la parterul acestui bloc a luat foc, iar înăuntru pompierii au găsit un bărbat şi un câine. Ambii intoxicaţi cu fum. Bărbatul a fost dus imediat la spital.

Între timp, câinele a fost scos afară… Era inconştient şi unul dintre pompieri, plutonierul major Mugurel Costache, a vrut cu tot dinadinsul să îl salveze.

L-a resuscitat exact exact ca pe un om, aşa cum a văzut el într-alte cazuri, petrecute în străinătate.

Impresionat, un coleg de la SMURD a preluat manevrele de resuscitare, în timp ce el a continuat să îl ude cu apă şi îl maseze continuu pe cap.

Când câinele a început din nou să respire, pompierul l-a luat în braţe şi l-a dus la un cabinet veterinar.

Pompierul erou este acum adorat de o ţară. Spune că de ieri a primit sute de cereri de prietenie pe Facebook, dar că cel mai mult l-a bucurat faptul că fetiţa lui, de numai 6 ani, care a văzut imaginile în care el îi făcea respiraţie căţelului, l-a sunat să îi mulţumească. De dragul ei au mers azi împreună la clinică, să îl vadă pe micuţul pacient.

Impresionat până la lacrimi, pompierul abia şi-a mai putut găsi cuvintele.