Bugetul de stat pentru anul viitor a fost adoptat astăzi în Parlament. Faţă de proiectul aprobat iniţial de Guvern, au fost suplimentate acum bugetele mai multor instituţii

DISTRIBUIȚI

Bugetul de stat pentru anul viitor a fost adoptat astăzi în Parlament. Faţă de proiectul aprobat iniţial de Guvern, au fost suplimentate acum bugetele mai multor instituţii.

Bugetul pentru anul viitor a fost adoptat cu 255 de voturi pentru şi 95 de voturi „împotrivă” în Parlament. Forma finală a venit cu o serie de suplimentări pentru mai multe instituţii. Astfel, 350 de milioane de lei, cea mai mare sumă, de altfel, a fost transferată fondului de rezervă al Guvernului, banii fiind luaţi din bugetul alocat pentru contribuţia României la Uniunea Europeană. 60 de milioane de lei a primit în plus Secretariatul General al Guvernului pentru finanţarea cultelor religioase. De asemenea, Ministerul Culturii are cu 8 milioane mai mult în buget pentru construirea monumentului Unirii de la Alba Iulia. Alte 10 milioane de lei merg la ministerul Energiei pentru un program de cercetare în domeniul nuclear.