Bucureştiul arată zilele astea ca o staţiune montană, dar nu una în care oamenii se bucură de zăpadă. Aici, orice nouă ninsoare dă peste cap traficul din oraş

DISTRIBUIȚI

Viscolul şi zăpada din ultimele zile care au pus stăpânire pe capitală, dau mari bătăi chiar dacă urgia s-a potolit de două zile. S-au închis autostrăzi, s-au anulat trenuri şi…s-au blocat străzi. Bucureştiul arată zilele astea ca o staţiune montană, dar nu una în care oamenii se bucură de zăpadă. Aici, orice nouă ninsoare dă peste cap traficul din oraş.

Zăpada care s-a adunat zilele aceste pare că nu mai are loc în Capitală. Oamenii mută munţii de zăpada dintr-o parte în alta şi aşteaptă ca autorităţile să facă ceva.

Utilajele de deszăpezire formează adevăraţi munţi de zăpadă pe trotuare, iar şoferii nu ştiu unde să arunce şi ei zăpada, aşa că de multe ori, tot pe trotuar îşi găseşte locul. Spre disperarea pietonilor.

Însă acestă problemă este multe mai gravă. Pe o astfel de străduţă, prevăzută în mod normal cu două benzi, o maşină de pompieri nici nu ar putea încăpea..

Iar tot din cauza zăpezii de pe marginea carosabilului, traficul a devenit insuportabil. Astăzi, în sudul capitalei, un drum de doar 2 km a fost făcut într-o oră, în loc de câteva minute, cum ar fi fost normal.

O altă problemă majoră o reprezintă ţurţurii, care se formează odată cu topirea zăpezii de pe acoperişuri şi devin adevărate pericole pentru oameni.

Aşa se face că pompierii muncesc la foc continuu pentru a îndeărta pericolele.