Bucureştenii s-au trezit îngropaţi, la propriu, în zăpadă

DISTRIBUIȚI

Bucureştenii s-au trezit îngropaţi, la propriu, în zăpadă. A nins atât de mult peste noapte, încât maşinile parcate nu s-au mai văzut deloc, iar zăpada de pe trotuare şi de pe unele străzi depăşea un metru. Aşa că cei mai mulţi au făcut slalom spre staţiile de transport în comun. Numai că şi aici au fost probleme. Mai multe linii de tramvai au fost blocate.

Zăpadă căzută peste noapte a blocat cu totul capitala.  Din cauza nămeţilor care au atins pe trotuare chiar mai mult de un metru, oamenii au fost nevoiţi să meargă alături de printre maşini, pe şosea, acolo unde utilajele de deszăpezire au înlăturat cât de cât neaua.

Din cauza stratului mare de zăpadă, mulţi nu au mai avut timp să-şi deszpezească maşinile, aşa că au apelat la mijloacele de transport în comun. Călătoriile au fost însă cu peripeţii. Asta pentru că tramvaiele şi autobuzele au fost blocate în trafic ore în şir, iar pietonii au fost nevoiţi să aştepte în staţii sau să meargă pe jos.

Alţii au ales să meargă cu metroul în speranţa că lucrurile vor… sta altfel, dar s-au înşelat amarnic. S-a creat o adevărată îmbulzează, iar staţiile de metrou au devenit, la primele ore ale dimineţii, o mare de oameni.

Unii, mai inventivi, s-au bucurat de stratul gros de zăpadă şi… au ieşit din case cu schiurile şi au transformat străzile Bucureştiului în adevărate pârtii.