Bucureştenii care călătoresc cu mijloacele de transport în comun au o nou metodă de achiziţie a biletelor. RATB a pus în funcţiune 5 automate de vânzare a titlurilor de călătorie. Cei care vor cumpăra bilete de la noile aparate vor evita astfel statul la coadă la ghişeu. În plus, achiziţionarea unui tichet durează doar… 30 de secunde. Ideea îi încântă pe mulţi, însă sunt şi persoane care cred că automatele de bilete sunt cam scumpe

DISTRIBUIȚI

Bucureştenii care călătoresc cu mijloacele de transport în comun au o nou metodă de achiziţie a biletelor. RATB a pus în funcţiune 5 automate de vânzare a titlurilor de călătorie. Cei care vor cumpăra bilete de la noile aparate vor evita astfel statul la coadă la ghişeu. În plus, achiziţionarea unui tichet durează doar… 30 de secunde. Ideea îi încântă pe mulţi, însă sunt şi persoane care cred că automatele de bilete sunt cam scumpe. Investiţia s-a ridicat la 1.300.000 de lei, fără TVA. Primăria Capitalei intenţionează să înlocuiască ghişeele clasice unde se vând biletele cu 500 de astfel de aparate.

Cele cinci automate de bilete au fost date în folosinţă ieri. Sunt amplasate în Gara de Nord, Piaţa Sudului, Piaţa Unirii, Piaţa Romană şi Obor. Cel de-al şaselea aparat este funcţional de mai mult timp pe Aeroportul Otopeni.

Astăzi, la orele prânzului, oamenii nu păreau atraşi de noua metodă de achiziţionare a biletelor şi încă mai aşteptau la coadă la ghişee.

Majoritatea celor care aşteptau astăzi troleibuzul în Gara de Nord nici măcar nu aflaseră că îşi pot cumpăra bilete de la automat.

Plata se poate face atât în numerar, cât şi cu cardul.

Pot fi reîncărcate titluri de călătorie, pot fi cumpărate bilete noi, carduri de tip Multiplu, carduri care pot fi folosite atât pe mijloacele de transport RATB, cât şi la metrou şi poate fi consultată harta reţelei de transport RATB. Investiţia s-a ridicat la 1.300.000 de lei, fără TVA.

Primăria Capitalei are în lucru un studiu de fezabilitate pentru achiziţia şi amplasarea în bucureşti a altor 500 de astfel de aparate. Punctele unde vor fi amplasate automatele de vânzare a biletelor vor fi anunţate după ce studiul va fi finalizat şi aprobat.