Brânza de Gulianca este de acum marcă înregistrată. Localnicii sunt tare mândri şi au deja planuri mari

DISTRIBUIȚI

Brânza de Gulianca, unică pentru gustul dat de iarba ce creşte pe solul de pe islazul micului sat brăilean, este de acum marcă  înregistrată. Localnicii sunt tare mândri şi au deja planuri mari. Îşi doresc ca brânza lor să ajungă în galantarele din întreaga Europă. De peste 100 de ani produsul a devenit cunoscut în lume după ce câţiva greci stabiliţi în zona Brăilei au descoperit-o şi au dus-o în Olanda. Acum, în Gulianca, are loc cea de a treia ediţie a festivalului brânzei.  

Pe islazul satului brăilean Gulianca, chiar şi pe ploaie producătorii brânzei de Gulianca au sărbătorit o ediţie specială a festivalului devenit deja tradiţie. Ce a făcut ediţia acesta să fie atât de specială? Faptul că s-a reuşit, în sfârşit, înregistrarea la OSIM a mărcii „brânză de Gulianca”.

Cumpărătorii cunosc produsul. Au luat cu sacoşele, dar ar vrea ca brânza, acum devenită marcă înregistrată, să apară sub această etichetă şi în Europa .

Oamenii au stat şi la mese să deguste.

În zona comunei Salcia Tudor sunt 23.000 hectare de păşune ,,sărăturată” şi  20.000 de ovine.