Atmosferă de sărbătoare în Washington DC. Aseară au fost aprinse luminiţele în bradul de Crăciun

DISTRIBUIȚI

A fost atmosferă de sărbătoare în Washington DC unde aseară au fost aprinse luminiţele în bradul de Crăciun. La eveniment au fost prezenţi Barack şi Michelle Obama, aflaţi la ultimul Crăciun, în postura de şef de stat şi Primă Doamnă.

Ca în fiecare an sute de oameni s-au adunat în centrul capitalei americane, în parcul Preşedintelui, aflat lângă Casa Albă pentru a fi martori la debutul sezonului sărbătorilor de iarnă. Luminiţele din brad au fost aprinse într-o ceremonie a cărei gazdă a fost frumoasa actriţă Eva Longoria. Oaspeţi de seamă ai evenimentului au fost Barack şi Michelle Obama

În aplauzele mulţimii, şeful de la Casa Albă a fost cel însărcinat cu buna desfăşurare a ceremoniei.

Ceremonia în care cuplul prezidenţial american dă startul sărbătorilor de iarnă a fost organizată pentru prima oară în 1923 , când la casa Albă era în funcţie preşedintele Calvin Coolidge, al 30 lea din istoria Statelor Unite. Pentru că evenimentul a fost unul îndrăgit de americanii de rând, aprinderea luminiţelor în cadru festiv, lângă Casa Albă s-a transformat într-o tradiţie respectată cu sfinţenie de toţi cei care s-au succedat în funcţia de preşedinte.