Bisericile din întreaga ţară au fost pline de credincioşi. Cu smerenie, credinţă şi speranţă, ortodocşii şi greco-catolicii au luat drumul către lăcaşurile de cult din oraşe sau sate pentru a primi lumina sfântă

DISTRIBUIȚI

Şi bisericile din întreaga ţară au fost pline de credincioşi. Cu smerenie, credinţă şi speranţă, ortodocşii şi greco-catolicii au luat drumul către lăcaşurile de cult din oraşe sau sate pentru a primi lumina sfântă. Mii de oameni au participat la slujba de înviere de la malul mării, iar la Timişoara, credincioşii au umplut până la refuz catedrala catolică din oraş. Cu speranţă şi credinţă în suflet, enoriaşii au plecat apoi spre case, iar străzile s-au transformat în adevărate furnicare, călăuzite de mii de lumânări.

La Constanta, Lumina Sfântă de la Ierusalim a ajuns, puţin după ora 23.30, cu o barcă, pe mare.

Preoţii au plecat apoi în procesiune, pe faleza de la Cazino către catedrala arhiepiscopală, iar credincioşii i-au urmat îndeaproape.

Slujba de Înviere s-a ţinut printre ruinele vechii ale cetăţii Tomis, iar la miezul nopţii credincioşii au primit lumina cu speranţă în suflete.

Mii de gălăţeni au mers la bisericile din oraş să ia lumină. Cei mai mulţi şi-au dat întâlnire în faţa catedralei arhiepiscopale, unde vestea cea mare a Învierii Mântuitorului a fost anunţată de arhiepiscopul Dunării de Jos, Casian Crăciun.

Preşedintele Klaus Iohannis a participat la slujba de Înviere de la Biserica Romano Catolică Sfânta Treime din Sibiu. Şeful statului le-a urat tuturor românilor sărbători fericite.

La Timişoara, sute de catolici au participat seara trecută la Liturghia de Paşte. Ca de fiecare dată, slujba a început cu sfinţirea focului. Şi chiar dacă a plouat ore bune, înalţii prelaţi au respectat cu sfinţenie tradiţiile şi au aprins un rug în piaţa din faţa catedralei catolice din oraş.

Procesiunea a continuat în biserică, iar lumina sfântă a fost apoi împărţită mulţimii.

Ca în fiecare an, slujba de Înviere de la Domul Catolic a fost oficiată în 4 limbi, germană, maghiară, română şi latină.

Liturghia de Paşte s-a încheiat după miezul noptii cu o procesiune la care au participat toţi credincioşii. După ce au luat lumina sfântă, enoriaşii au plecat spre case.