Biroul unui director din Gorj este un mediu periculos de muncă. Şi asta pentru că lucrează zilnic în faţa calculatorului, a imprimatelor sau cu telefonul mobil. Ce spun reprezentanţii Ministerului Educaţiei?

DISTRIBUIȚI

Munca în faţa computerului şi vorbitul la telefonul mobil au adus venituri suplimentare pentru mai mulţi directori, contabili şi secretari de şcoli din Gorj. Sunt condiţii vătămătoare de muncă, susţin beneficiarii, care au încasat pentru ele sporuri de până la 15 la sută. Deşi Ministerul Educaţiei susţine totul este în ilegalitate, 300 de persoane încă primesc aceşti bani.

Ca să poată încasa sporul pentru condiţii vătămătoare de muncă, beneficiarii au obţinut din partea Direcţiei de Sănătate Publică Gorj buletine de expertizare.

Potrivit celor de la DSP, biroul directorului, de exemplu, este un mediu periculos de muncă. Şi asta pentru că lucrează zilnic în faţa calculatorului, a imprimatelor sau cu telefonul mobil. La fel şi contabilul şcolii.

În baza documentelor obţinute, 300 din cei 1.000 de directori de şcoli din Gorj încasează în plus la salariu 15% lunar. Unele sume ajung şi la 600 de lei. Recent, Inspectoratul Şcolar Judeţean a trimis o adresă către Ministerul Educaţiei prin care a cerut lămuriri pentru acordarea sporurilor. Răspunsul primit a fost că suma încasată în plus este ilegală.

În unele şcoli, directorii au renunţat la spor din această lună, dar susţin că nu din vina lor au primit până acum banii.

Şi bibliotecarii, dar şi profesorii care lucrează în laboratoarele de chimie şi de fizică primesc sporuri pentru condiţii vătămătare. Până luna trecută, erau în total peste 400 de beneficiari. Acum au mai rămas aproximativ 300.