Benzina şi motorina sunt mai ieftine la pompă! Preţurile au fost tăiate odată cu intrarea în noul an

DISTRIBUIȚI

Benzina şi motorina sunt mai ieftine la pompă! Preţurile au fost tăiate odată cu intrarea în noul an, asta pentru că de la 1 ianuarie a fost eliminată supraacciza la carburant, iar TVA a scăzut de la 20 la 19%, acestea fiind două dintre măsurile de relaxare fiscală introduse în codul fiscal. Anul trecut, carburanţii s-au scumpit cu până la 15%.

Cu două zile înainte de Revelion, preţul celui mai ieftin litru de benzină era, în medie, în jur de 5,40 de lei. Acum, atât benzina dar şi motorina au preţuri mai mici la pompă. De exemplu, la o staţie din Bucureşti, un litru de benzină era cumpărat cu 5,42 de lei. Astăzi, pentru acelaşi sortiment, în acelaşi loc, şoferii plătesc 4,92 de lei pe litru.

Preţurile carburanţilor s-au ieftinit, în medie, cu 50 de bani pe litru încă din prima zi a noului an, asta pentru că au intrat în vigoare atât eliminarea supraaccizei de 7 eurocenţi pe litrul de carburant, dar şi reducerea TVA de la 20 la 19%.

Şoferii se bucură de ieftinire, dar spun că preţurile mai mici se simt în buzunarul lor numai atunci când alimentează considerabil.

Supraaciza de 7 eurocenţi pe litrul de carburant a fost introdusă în aprilie 2014. Acum, preţurile sunt mai mici, atât pentru benzină cât şi pentru motorină, cu aproximativ 9%, însă chiar şi aşa, măsura de acum nu a şters în totalitate scumpirile înregistrate anul trecut, asta pentru că dolarul, care s-a apreciat continuu dar şi preţul petrolului la nivel internaţional au fost factori majori de influenţă în stabilirea preţurilor.