Benzina şi motorina s-au scumpit din nou, peste noapte. Asta deşi preţurile au crescut deja de vreo 3 ori în ultimele două săptămâni

DISTRIBUIȚI

Prima zi după creşterea accizei la carburanţi vine cu efecte vizibile, mai ales pentru buzunarul şoferilor. Benzina şi motorina s-au scumpit din nou, peste noapte. Asta deşi preţurile au crescut deja de vreo 3 ori în ultimele două săptămâni. Următoarea scumpire este programată pentru data de 1 octombrie. Cu încă 16 bani pe litru de carburant. Nimeni nu garantează că până atunci nu vor fi şi alte majorări de preţ. Astăzi litrul de motorină ajungea la unele staţii şi la 4 lei şi 90 de bani, iar benzina la 4 lei şi 94 de bani.

Cum de cele mai multe lucrurile neplăcute se petrec noaptea, aşa s-a întâmplat şi cu scumpirea carburanţilor. La miezul nopţii, preţurile benzinei şi motorinei s-au umflat considerabil.

Erau anunţate scumpiri pentru data de 15 septembrie, după ce Guvernul a declarat că accizele vor fi majorate. Numai că, benzinăriile au mărit preţurile carburanţilor deja de 3 ori în ultimele două săptămâni. Şoferii au rămas fără cuvinte când s-au trezit peste noapte cu alte scoruri la carburanţi.

Unii şoferi au căutat deja alternative ca să nu îşi dea tot salariu pe combustibil. Au înlocuit maşina proprie cu scuterul sau cu transportul în comun.

Transportatorii speră totuşi că Guvernul va interveni în această situaţie.

Scumpirile nu se opresc aici. Următoarea etapă de creşteri este programată pentru data de 1 octombrie, când carburanţii se anunţă a fi mai scumpi cu încă 16 bani pe litru, plus TVA.

Teoretic, până la data de 1 octombrie nu ar trebui să mai fie alte scumpiri la staţiile de alimentare. Practic, va depinde de fiecare benzinărie în parte.