Becali le-a chemat în instanţă pe măicuţele de la Mânăstirea Christiana din Capitală. Miza o reprezintă o bucată de teren din curtea lăcaşului. Ce spun măicuțele?

DISTRIBUIȚI

Credincios declarat, Gigi Becali pare să îşi schimbe poziţia când vine vorba de propiile afaceri, mai ales dacă la mijloc sunt milioane de euro. Becali le-a chemat în instanţă pe măicuţele de la Mânăstirea Christiana din Capitală. Miza o reprezintă o bucată de teren din curtea lăcaşului, una asupra căreia cele două părţi nu se înţeleg de ani buni. Interesul ar fi vânzarea acelei suprafeţe, situată într-o zonă extrem de scumpă a Bucureştiului.

Gigi Becali a susţinut de fiecare dată că este un om evlavios şi dedicat bisericii, iar dovadă au stat şi numeroasele sale acte caritabile. Când vine însă vorba de afaceri profitabile, Becali pare că este în stare să treacă peste cele spuse. Vrea acum să aducă în faţa judecătorilor măicuţele de la mânăstirea Christiana. Mărul discordiei – o suprafaţă bună de teren din curtea lăcaşului. Afaceristul susţine că are titlu de proprietate din 1999, deşi Guvernul a atribuit mânăstirii dreptul de folosinţă încă din 1997.

Disputa pe acel teren este însă una mai veche. În anul 2008 măicuţele au depus şi o plângere la poliţie după ce nepotul lui Becali ar fi adus în zonă mai multe buldozere.

MĂICUŢELE ŞI INTERESUL LUI BECALI

„(…) Ne rugăm la Dumnezeu să-l lumineze pe domnul Becali şi să ne lase în pace. Dânsul are deja destule terenuri. (…)Are şi dânsul nişte hârtii, dar Dumnezeu ştie”

SURSĂ- JURNALUL.RO

Declara una dintre măicuţe la aceea vreme. Cum îi răspunde Becali acum:

În duminica Floriilor, după slujba de la biserica din Pipera, Becali a anunţat că se va retrage în Săptămâna Patimilor la o mânăstire din ţară, pentru a se ruga. Susţine că s-a împărtăşit şi că o va face din nou la finalul postului. Cu toate acestea, uită de învăţăturile bisericii când întrebările nu îi convin.

Judecătoria Sectorului 2 nu a stabilit încă un termen la care va lua în discuţie solicitarea lui Gigi Becali.