Bătut pentru că nu a plătit unui taximetrist o sumă mai mare decât cea afişată pe aparat. Este păţania unui tânăr din Capitală

DISTRIBUIȚI

O călătorie cu taxi-ul în Capitală poate deveni extrem de periculoasă. O arată experienţa de coşmar prin care ar fi trecut un tânăr bucureştean. Refuzul de a plăti mai mult decât era afişat pe aparat i-ar fi adus tânărului răni serioase şi multe zile de spitalizare. Taximetristul care l-ar fi dus acasă, după o noapte petrecută în centrul vechi, l-ar fi bătut cu bestialitate. A trecut mai bine de o lună de atunci, însă poliţia nu a reuşit să îl identifice pe presupusul agresor.

De ani buni taximestriştii figurează pe lista de probleme a Capitalei, cu zeci de cazuri de agresiuni sau altercaţii. Deşi şoferii unor astfel de mijloace de transport sunt obligaţi prin lege să nu refuze cursele dacă au indicativul liber aprins şi să solicite fix suma de pe aparat, istoria recentă arată că realitatea din teren este alta.

Alin, un tânăr de 30 de ani din Capitală, poartă şi acum, după mai bine de o lună, urmele unei bătăi crunte pe care ar fi primit-o de la un şofer de taxi, pe motiv că,la finalul unei curse din centrul vechi spre casă, i-ar fi dat suma de pe aparat şi nu 25 de lei cum ar fi cerut taximetristul.

Până să ajungă la aceste scene, pe traseu, ar fi fost opriţi şi de un echipaj de poliţie. Agentul i-ar fi cerut actele taximetristului, moment în care tânărul i-ar fi spus că i s-au solicitat mai mulţi bani pe cursă. 

După bătaia cu bâta, tânărul s-ar fi ales cu o plagă deschisă la cap şi numeroase vânătăi pe mâini şi picioare. A fost preluat cu o ambulanţă şi dus la spitalul Floreasca. Presupusul agresor nu a fost nici acum identificat. Bucureşteanul îşi aminteşte numele companiei, dar nu şi indicativul exact al maşinii. Cât despre posibile imagini suprinse de camerele din zonă, poliţia i-ar fi spus că nu sunt relevante.

Tânărul a depus plângere şi este hotărât să meargă şi în instanţă în cazul în care poliţia va reuşi identificarea taximetristului. Vrea ca pentru suferinţa îndurată şoferul să îi plătească suma de 20 de mii de lei.