Bătrâni şi oricum fără prea multe puteri, cei cazaţi în azil aveau şi probleme locomotorii sau diferite grade de handicap. Aşa că nu s-au putut evacua singuri, iar toată speranţa lor de a ieşi teferi din clădire şi-au pus-o în pompieri. Din păcate, o persoană care era imobilizată la pat şi-a găsit sfârşitul în acest incendiu cumplit

DISTRIBUIȚI

Bătrâni şi oricum fără prea multe puteri, cei cazaţi în azil aveau şi probleme locomotorii sau diferite grade de handicap. Aşa că nu s-au putut evacua singuri, iar toată speranţa lor de a ieşi teferi din clădire şi-au pus-o în pompieri. Din păcate, o persoană care era imobilizată la pat şi-a găsit sfârşitul în acest incendiu cumplit. Alţi 19 oameni au fost transportaţi la mai multe spitale din Capitală. Printre victime se numără şi un pompier, rănit la cap în timp ce încerca să stingă focul.

Operaţiunea de salvare a fost una îngreunată. Cei mai mulţi dintre bătrânii cazaţi în azil erau imobilizaţi la pat şi nu au putut ieşi singuri din clădirea cuprinsă de flăcări. Oamenii au aşteptat neputinţioşi pompierii să vină să îi salveze. Pentru una dintre victime nu s-a mai putut face nimic. A murit carbonizată în incendiu. Alte 19 persoane au fost duse la spital pentru îngrijiri medicale.

Cinci dintre victime au fost intoxicate cu fum, iar un bătrân s-a ales cu o fractură când, cu ultimele puteri, încerca să se salveze.

Cu toţii vor rămâne internaţi pentru administrarea tratamentului şi supraveghere medicală, încât starea lor să nu se agraveze. Tot cu intoxicaţie, dar în stare stabilă, au fost transportaţi şi cinci bătrâni la Spitalul de Urgenţe Floreasca.

La Spitalul Bagdasar Arseni au ajuns doi bătrâni, dar şi un pompier. Acesta din urmă a fost rănit în timp ce încerca să stingă incendiul propagat la o clădire de lângă azil. A fost scos conştient de către colegii săi.

Îngrijiri medicale primesc şi alţi doi pacienţi, la Spitalul Sfântul Ioan, unul la Universitar şi altul transportat la Spitalul Judeţean Ilfov. Pe măsură ce vor fi externaţi, bătrânii urmează să fie duşi la un alt azil din Capitală.