Bărbatul din Ploieşti acuzat că a furat din Franţa bijuterii în valoare de 5 milioane de euro a fost arestat. A recunoscut că el a fost cel care a sustras bunurile, dar susţine că a păstrat doar un inel, nu şi un diamant, aşa cum spun procurorii

DISTRIBUIȚI

Bărbatul din Ploieşti acuzat că a furat din Franţa bijuterii în valoare de 5 milioane de euro a fost arestat! A recunoscut că el a fost cel care a sustras bunurile, dar susţine că  a păstrat doar un inel, nu şi un diamant, aşa cum spun procurorii. Inelul a fost confiscat de autorităţile române şi urmează să fie restituit proprietarului francez. Anchetatorii spun că individul a avut complici doi cetăţeni sârbi. 

George Ploscaru are 42 de ani şi, potrivit datelor din dosarul procurorilor, pe data de 30 decembrie a intrat într-un magazin de bijuterii din Franţa sub pretextul că vrea să vadă două inele şi două diamante, la cererea unui bogătaş evreu. S-a dat drept expert, ba chiar şi-a făcut şi o programare, ca să poată analiza în voie bijuteriile. Când angajaţii nu au fost atenţi la el, a sustras toate cele patru piese şi le-a înlocuit cu nişte copii.

Aşa că a adus inelul acasă, în Prahova. Poliţiştii i l-au găsit acasă, când i-au făcut percheziţie domicilară. Conform înţelegerii cu sârbii complici, românul le-a dat jumătate din pradă şi a păstrat un inel şi un diamant. Diamantul l-a vândut, spun procurorii.

Iubita lui George Ploscaru este acuzată de tăinuire.