Bănăţenii nu s-au înghesuit la urne! Şi de data aceasta vorbim despre o prezenţă slabă, Timişul este printre judeţele codaşe

DISTRIBUIȚI

Asa cum ne-au obişnuit în ultima vreme, bănăţenii nu s-au înghesuit la urne! Şi de data aceasta vorbim despre o prezenţă slabă, Timişul este printre judeţele codaşe. În acest moment este pe penultimul loc. Totuşi, avem o localitate din acest judeţ în care prezenţa la vot a depăşit cu mult procentul de sută la sută.

La sectia de votare din satul Dobresti, comun Bara, satul în care s-a nascut Patriarhului Daniel, prezenta la vot este de peste 150 la suta, e drept, mai putin decat la alegerile locale unde prezenta a fost de 220 la suta. Pe lista permanenta au votat 13 alegatori iar pe listele suplimentare 37. Foarte aproape ca procent sunt si 3 sectii de vot din judetul Hunedoara, vorbim de sectiile din satele Plopi, Tisa si Cerbal unde prezenta la urne este de aproape 100 la suta. Revenind la judetul Timis cea mai scazuta prezenta la urne si una dintre cele mai mici din tara este in comuna Cenad, situata in vestul judetului foarte aproape de granita cu Ungaria. Acolo doar 10 la suta dintre alegatori s-au dus sa voteze.

Incidente majore nu s-au inregistrat pana acum. A fost o singura persoana cercetata, o femeie de 65 de ani din Recas care a incercat sa voteze cu buletin anulat desi avea la ea si un buletin valabil. Ea a declarat ca si-a schimbat de curand domiciliul si din acesta cauza avea doua buletine. A fost oprita inainte sa voteze dar s-a ales cu dosar penal pentru tentativa de fraunda a votului.