Balena Albastră a ucis şi în România. Procurorii spun că fata de 14 ani care a căzut de pe un bloc turn din Sibiu s-a sinucis, după ce intrase în jocul periculos

DISTRIBUIȚI

Răsturnare de situaţie în cazul morţii adolescentei care a căzut de pe un bloc turn din Sibiu. Dacă până acum s-a crezut că fata de 14 ani s-a dezechilibrat în timp ce încerca să-şi facă un selfie, ei bine, procurorii au ajuns acum la o concluzie şocantă.Ce se arată în referatul procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu ne spune chiar acum colega mea, Oana Alexandru!

Concluzia procurorilor este ca fata s-ar fi aruncat intentiont de pe bloc, in data de 15 martie, ca sa indeplineasca o sarcina a jocului Balena Albastra. In comunicatul de presa al Parchetului de pe langa Tribunalul Sibiu se specifica faptul ca fata ar fi descarcat jocul pe telefonul sau mobil. A inceput sa il joace folosind un pseudonim avand mai multe postari pe retelele de socializare care indica parcurgerea acestui joc. De asemenea, adolescenta ar fi distribuit si unele imagini cu trimitere directa la acte de suicid. Dosarul a fost declinat in favoarea Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Serviciul Teritorial Brasov in conditiile in care acolo este inregistrat un dosar penal in care se efectueaza cercetari fata de utilizatorii jocului Balena Albastra.