Gigi Becali se revoltă! După ce un deţinut de la penitenciarul Rahova şi-a pus capăt zilelor pentru că nu a fost lăsat să participe la înmorântarea soţiei, a copilului şi a fratelui, afaceristul este hotărât să pornescă un adevărat război împotriva conducătorilor din penitenciare.

DISTRIBUIȚI

Gigi Becali se revoltă! După ce un deţinut de la penitenciarul Rahova şi-a pus capăt zilelor pentru că nu a fost lăsat să participe la înmorântarea soţiei, a copilului şi a fratelui, afaceristul este hotărât să pornescă un adevărat război împotriva conducătorilor din penitenciare. Milionarul a anunţat că va depune plângere penală împotriva directorului Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, Marius Vulpe. Totodată, palatul pe care milionarul  îl deţine în centrul Capitalei va deveni „Palatul dreptăţii” Astfel, omul de afaceri aşteaptă plângeri de la deţinuţii care sunt nedreptăţiţi de directorii penitenciarelor. Mai mult, Becali promite să îi ajute cu consultanţă juridică.

Miliardarul susţine că face parte dintr-o Asociaţie care a încheiat un protocol cu Administraţia Naţională a Penitenciarelor şi că acum va putea intra în orice Penitenciar pentru a verifica dacă deţinuţii sunt trataţi corespunzător.

Gigi Becali va depune o plângere penală  împotriva directorului Penitenciarului Rahova, acolo unde s-a sinucis Ion Bujor, deţinutul care executa o pedeapsă pentru tâlhărie.

Administraţia Naţională a Penitenciarelor a făcut o precizare publică prin care susţine că deţinutul care s-a sinucis la Penitenitenciarul Rahova ceruse o singură dată permisiunea de a merge la înmormântarea fratelui său, dar nu a primit-o pentru că nu depusese toate documentele conform legii.

” PRECIZARE ANP”

Persoana custodiată nu a depus nici o plângere pentru participarea la înhumarea concubinei şi copilului minor, eveniment produs în anul 2014, anterior depunerii în penitenciar(…). Persoana în cauză nu a depus nici o cerere administraţiei cererii de detenţie, după decesul unor membrii de familie, nefiind un refuz al dreptului la eliberare condiţionată (…) În luna martie 2017, deţinutul a înaintat o cerere la Penitenciarul Bucureşti-Rahovan pentru a beneficia de o învoire din motive umanitare, acesta nu a depus documentul justificativ care atestă evenimentul nefericit.