Azi e ziua celor 40 de Mucenici, una dintre cle mai importante sărbători ortodoxe, aşa că gospodinele se întrec în pregătirea mucenicilor, care mai de care mai aromaţi. Şi bărbaţii se întrec, însă la consumul paharelor de vin. Conform tradiţiei, aceştia trebuie să bea astăzi 44 de pahare de vin

DISTRIBUIȚI

Azi e ziua celor 40 de Mucenici, una dintre cle mai importante sărbători ortodoxe, aşa că gospodinele se întrec în pregătirea mucenicilor, care mai de care mai aromaţi. Şi bărbaţii se întrec, însă la consumul paharelor de vin. Conform tradiţiei, aceştia trebuie să bea astăzi 44 de pahare de vin.

În Parcul Naţional din Capitală a fost forfotă mare astăzi. Gospodinele venite din inima Moldovei s-au trezit dis de dimineaţă şi au frământat coca pentru cei 20.000 de mucenici. Nici muntencele nu s-au lăsat mai prejos şi, într-un ceaun uriaş, au fiert 5.000 de porţii de mucenici cu zeamă.

Atât cei în cuptor, cât şi cei fierţi au o mulţime de adepţi şi au făcut furori în rândul bucureştenilor.

Tot tradiţia vorbeşte, pe lâncă mucenici, şi despre vin. 44 de pahare, mai exact!

Dar cum vinul nu merge pe stomacul gol, tot în parc au fost încinse grătarele, pe care au sfârâit cârnaţi, mici, costiţe, ciolane şi multe alte cărnuri aromate, stropite din belşug cu vin şi tuica fiartă. Dar nu au fost uitaţi nici cei care ţin post. Pentru ei au fost aduse la târg zacuscă, miere, dulceţuri, siropuri şi sucuri naturale.