Aveţi probleme cu somnul, v-aţi pierdut pofta de mâncare şi nu vă puteţi concentra la activităţile zilnice? Sunt primele semne ale depresiei, o boală deloc de neglijat, de care suferă două milioane de români

DISTRIBUIȚI

Aveţi probleme cu somnul, v-aţi pierdut pofta de mâncare şi nu vă puteţi concentra la activităţile zilnice? Sunt primele semne ale depresiei, o boală deloc de neglijat, de care suferă, atenţie, două milioane de români! Iar asta, doar la nivel oficial, pentru că mulţi ignoră simptomele şi nici nu se gândesc să se ducă la medic, de cele mai multe ori, de ruşine. Specialiştii spun, însă, că boala poate fi tratată, mai ales că începe să se manifeste încă din copilărie. Aşa că, dacă observaţi că cei mici au tulburări de comportament, nu ezitaţi să mergeţi imediat la medic.

Specialiştii sunt în alertă, după ce numărul persoanelor care suferă de tulburări de comportament a crescut cu un sfert în doar trei ani.

Din păcate, însă, specialiştii de la noi mai au nevoie de pregătire ca să îi poată ajuta, într-adevăr, pe depresivi să se vindece sau măcar să se reintegreze în societate. O recunosc chiar medicii.

Pe lângă integrarea celor care suferă de depresie, autorităţile noastre mai au câteva probleme de rezolvat… Una dintre ele este finanţarea secţiilor de psihiatrie din spitalele româneşti.

Cu alte cuvinte, tendinţele depresive sunt vizibile încă din copilărie, iar, în multe cazuri, o vizită la medic poate salva o viaţă…