Aveţi grijă pe unde vă lăsaţi maşinile, chiar şi pentru câteva minute. De mâine toate autoturismele parcate neregulamentar vor putea fi ridicate

DISTRIBUIȚI

Aveţi grijă pe unde vă lăsaţi maşinile, chiar şi pentru câteva minute, pentru că de mâine toate autoturismele parcate neregulamentar vor putea fi ridicate. Şoferii, spun însă că, cel puţin în Capitală, există încă o mare problemă: insuficiente locuri de parcare.

Gata cu parcările, în stil românesc, pe unde apucăm….Fie pe trecerea de pietoni, pe trotuar sau în orice fel ar putea bloca circulaţia pe drumurile publice. De mâine, dacă vă veţi afla într-o astfel de situaţie, s-ar putea să vă treziţi cu maşina ridicată de autorităţi.

Practic, de sâmbătă, parcarea maşinilor pe trotuar va fi permisă numai acolo unde există spaţii special semnalizate în acest sens. Acestea vor putea fi create doar dacă este respectat culoarul de un metru lăţime pentru pietoni şi dacă accesul maşinilor se va face din drum. De asemenea, poziţionarea autoturismelor în parcare nu trebuie să încurce traficul pe prima bandă a drumului. Măsura se regăseşte în hotărârea Guvernului care modifică regulamentul pentru aplicarea codului rutier. Maşinile parcate ilegal pe drumurile publice vor putea fi ridicate din nou, iar măsura poate fi dispusă de către poliţiştii locali.

Şi nu sunt deloc puţini cei care parchează pe unde apucă fără să mai ţină cont de restricţii sau înseamne clare.

Şoferii spun că sunt nevoiţi să parcheze pe unde apucă din cauza locurilor de parcare insuficiente.

Ridicarea maşinilor parcate ilegal a fost oprită la jumătatea anului 2015, atunci când Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a stabilit că această activitate trebuie reglementată de Guvern şi nu de autorităţile locale.