Avansurile sexuale nedorite din partea unui şef sau coleg de muncă, făcute repetat, înseamnă hărţuire sexuală. În faţa legii, dacă este demonstrată, infracţiunea se pedepseşte cu trei luni până la un an de închisoare sau amendă penală

DISTRIBUIȚI

Avansurile sexuale nedorite din partea unui şef sau coleg de muncă, apropourile cu tentă sexuală şi orice tip de comportament fizic sau verbal de aceeaşi natură, toate făcute în mod repetat, înseamnă hărţuire sexuală. În faţa legii, dacă este demonstrată, infracţiunea se pedepseşte cu trei luni până la un an de închisoare sau amendă penală. Puţine femei ajung să reclame o astfel de agresiune, însă cu dovezi suficiente acestea pot cere inclusiv daune morale şi materiale în cazul în care instanţa decide că au fost victime ale hărţuirii sexuale. La ce trebuie să fiţi atente şi ce puteţi face dacă sunteţi într-o astfel de situaţie, vedeţi imediat în rubrica Supravieţuitor în Jungla Urbană.

În astfel de situaţii tot ce poţi face este să refuzi oferta de angajare. Lucrurile stau cu totul altfel dacă eşti angajată deja cu acte-n regulă şi dacă apropourile sau avansurile sexuale nedorite se repetă.

În orice astfel de caz de hărţuire sexuală trebuie să existe şi dovezi.

Ce se întâmplă apoi?

Dacă nu aveţi dovezi cu care să mergeţi mai departe, tot ce puteţi face este să renunţaţi la locul de muncă respectiv.

În astfel de situaţii, specialiştii vă recomandă să cereţi şi sprijinul unui psihoterapeut.